UN TASTET DE LA XERRADA PER A FAMÍLIES (RECURSOS) – ÚS I ABÚS DE LES PANTALLES

Dimecres a la tarda, vam tenir el plaer d’escoltar l’Elisenda Pascual, psicòloga, divulgadora i escriptora lleidatana. Aquesta xerrada titulada “Ús i abús de les pantalles” parteix de la seva convicció que la transformació del món comença a la llar, i que cal que establim vincles respectuosos i conscients amb els nostres fills i filles.

L’Elisenda ens va donar algunes estratègies i pautes per a fer pactes amb els nostres infants i no cedir, quan la major part de la societat va contracorrent a les nostres idees i valors socials. De ben segur que les podrem aplicar i aprofitar per la nostra tasca com a famílies.

Us volem fer arribar algunes de les idees que ens va transmetre durant la xerrada:

♦ Les pantalles han vingut per quedar-se.

Prohibir – castigar – hipercontrolar no ajuda a ser persones autònomes, no ajuda a ser crítiques i tampoc a saber gestionar l’ús de les pantalles. És més efectiu establir amb ells i elles pactes i conseqüències per a quan no es compleixin.

De 0 a 3 anys res de pantalles. Durant aquesta etapa de desenvolupament cerebral hem de regular molt l’exposició que fem de pantalles perquè és el període més sensible en la seva evolució.

De 3 a 7 anys puntualment, 2-3 dies per setmana, amb períodes molt curts de temps.

De 7 a 12 anys no més de 50 minuts seguits.

L’adolescència és un temps convuls i la prohibició no funcionarà. Hem d’haver treballat abans els pactes i l’autoregulació per tal de tenir joves crítics i conscients.

També ens va aconsellar visionar un documental “El dilema de las redes”, que el podeu trobar a Netflix,  i vam veure un petit curt anomenat “Els ciber adolescents”. Us deixem l’enllaç per si trobeu interessant visionar-lo a casa. ELS CIBER ADOLESCENTS – curt –

Aprofitem per recomanar-vos un llibre de la Míriam Tirado que també us pot servir per treballar aquest tema: “Desconnectats”.

Des de l’escola vam estar molt contentes i contents de l’assistència de famílies, que va ser notable. Durant una estona vam poder compartir inquietuds i posar sobre la taula dubtes que se’ns generen. Va ser una vetllada molt interessant!