TALLERS A PRIMER SOBRE L’ÚS DE LES PANTALLES

Ahir ens va acompanyar a l’escola l’Alba Castellví Miquel, educadora, mediadora i sociòloga, i amb molts anys d’experiència acompanyant famílies i infants. És, a més a més, autora d’alguns llibres que us poden acompanyar en la criança de les vostres filles i fills “Educar sense cridar”, “Els hàbits que els faran feliços”.

L’Alba va dur a terme unes sessions de contes a cadascuna de les classes de 1r de primària, i a través de les històries  “L’armari dels tresors“ i “Un cistell de cireres “ del seu llibre “Set contes petits per a fer-nos grans”, va encetar un diàleg molt enriquidor amb els infants parlant de les pantalles, de les noves tecnologies i de la necessitat de limitar i controlar l’ús que en fan.

El diàleg amb els infants implica que ells mateixos verbalitzin l’ús que fan de les noves tecnologies i prenguin consciència dels riscos que comporta que tinguin aquests dispositius al seu abast.

Sabem que aquesta reflexió serà fructífera sempre i quan les persones adultes que els acompanyem en la seva evolució també siguem conscients i conseqüents en la nostra relació amb les xarxes socials i les noves tecnologies.

Els llibres de l’Alba els podreu trobar fàcilment a la Biblioteca Joaquim Montoy d’Alcarràs.

Aquesta activitat ha estat subvencionada pel Departament d’Educació a través del programa ULAE.

FOTOS DEL TALLER