SORTIDA DE QUART A MANRESA

La sortida a Manresa ha suposat la felicitat del retrobament amb quelcom tan especial i essencial com són les sortides amb els grups d’escola. Poder sortir de la rutina i compartir espais amb els companys i companyes d’escola (sense oblidar mai les mesures de seguretat COVID), ha estat genial i una sensació d’alliberament infinit.

A Manresa ens esperava un antic dipòsit d’aigua, ara transformat en museu, amb un parell d’activitats per a despertar la curiositat en alguns dels aspectes que treballarem en el nostre projecte d’escola: “Descobrim el món a través dels nombres”.

Un dels tallers ens portava a pensar sobre situacions quotidianes i, en forma de dau, un joc de descobriment matemàtic a partir de la pràctica i el joc. Després, hem pogut destinar una estona a la resolució d’alguns puzles lògics que ens han donat algun que altre mal de cap.

La segona de les activitats anava destinada a reflexionar sobre el món de les comunicacions. Un món canviant i que evoluciona a una velocitat tan gran que es fa difícil poder imaginar què ens depara el futur més proper. No fa massa anys que els aparells de comunicació funcionaven per cable i només podien transmetre punts i ratlles i ara, menys de 200 anys després, enviem vídeos, imatges, àudios … a qualsevol lloc del món i en qüestió de segons. Per què i com, han estat les preguntes que ens hem formulat i, una mica la seva evolució, el que hem treballat.

En definitiva, poder sortir de l’escola, del poble, compartir bons moments amb amics i amigues i, a més a més, descobrir i aprendre alguna cosa nova, fan d’aquest dijous dia 21 d’octubre, un dia molt especial.