ESCOLA VERDA: PROJECTE SEMBRANT FELICITAT SISÈ

Sembrant felicitat és el lema del projecte que hem estat treballant interdisciplinàriament al llarg d’aquest curs tota l’escola. L’alumnat de sisè per tal de treballar aquest projecte ha dut a terme diferents activitats relacionades amb diverses àrees per tal que els seus aprenentatges sorgeixin des de la pròpia pràctica, experiència i reflexió. 

Abans d’iniciar el projecte, l’ajuntament d’Alcarràs ens va proporcionar uns palots que tenim ubicats als laterals dels barracons de sisè per tal que els poguéssim fer servir per realitzar un dels objectius, plantar. 

Inicialment vam preparar la terra, la vam remoure i hi vam ficar fem. Seguidament vam realitzar una sortida al mercat i als vivers les Planes, que molt amablement ens van recomanar què plantar i com ho podíem fer, encara que nosaltres anteriorment ja havíem estat investigant. També vam aprofitar per visitar els horts solidaris que hi ha a la població, ens va encantar aquesta iniciativa, a més a més diverses famílies de l’alumnat de sisè en disposaven d’un i ens van poder explicar la seva experiència. 

Durant la tarda vam iniciar la tasca que nosaltres anomenem, sembrar vida, plantar tot el que havíem comprat: bledes, espinacs, vàries classes d’enciam, cebes, alls, maduixes, julivert i fonoll. No solament vam comprar hortalisses també vam decidir deixar quatre jardineres per crear el nostre jardí aromàtic, el qual consta de: timó llimoner, lavanda, coriandre i menta. Ens ho vam passar d’allò més bé. 

Posteriorment vam elaborar un calendari de reg, cada setmana els grups encarregats regaven dues vegades. Al llarg del transcurs del creixement de les nostres hortalisses ens vam trobar amb algun petit problema, els ocells picaven les fulles del nostre planter i aquest s’observava afectat. Ho vam solucionar ficant-hi una ret i quan vam tornar de les vacances de Setmana Santa la nostra sorpresa va ser que havia crescut moltíssim! 

Aquesta setmana hem collit les bledes i les hem portat al menjador de l’escola per tal que les nostres estimades cuineres les introdueixin al proper àpat i tota la comunitat que gaudeix d’aquest servei les pugui tastar. Poc a poc anirem collint la resta d’hortalisses, ja que totes tenen el seu procés de creixement. 

Ha estat un projecte molt enriquidor ja què hem tingut la possibilitat de poder observar tot el procés de desenvolupament i creixement conjuntament.