CAMINS DE L’AIGUA AL POBLE. Sembrant, aprenent, recollint.

Avui divendres les alumnes i els alumnes de Sisè de Primària hem dut a terme la primera de les sortides de descoberta dels principals camins de l’aigua, sistemes de reg i entorn natural del nostre poble, en el marc del projecte interdisciplinari “Sembra de vida” que estem duent a terme. L’activitat pedagògica ha estat desenvolupada durant la franja lectiva del matí i ha suposat una agradable presa de contacte amb bona part dels elements a l’entorn dels quals estem duent a terme una investigació i una acurada anàlisi.

Hem iniciat la proposta amb una identificació de les artèries subterrànies (abans séquies descobertes) que nodreixen la vila i que, algun cop, són presa d’alguna avaria que cal reparar. Tot sortint de l’entorn urbà, hem anat descobrint sobre el terreny els diferent sistemes de reg bàsics que poblen els nostres camps (inundació, reg per goteig i aspersió) i hem valorat el denominador comú que presideix totes les accions de nodriment de les nostres terres: l’aigua.

A banda d’haver pogut observar diferents tasques agrícoles de preparació dels camps, hem aprofitat per tal d’ampliar de prop la visió dels elements reproductors de la flor, apropar-nos a l’antiga central elèctrica, resseguir el camí del riu, baixar a trepitjar els sediments acumulats a la part dels petits revolts-menadres i recollir una mostra d’aigua que observarem posteriorment amb microscopi i lupa binocular.

Sabíeu que les cigonyes, quan neixen, tenen una petita dent que els ajuda a trencar la closca de l’ou? El nostre riu alberga també una petita colònia de camallargs que claquegen amb ganes quan volen saludar la parella. Hi ha, també, pollancres plantats per a obtenir-ne la fusta en processos de producció i d’altres que jeuen lliures i ufanosos a la riba del riu…

En definitiva, hem passat una jornada en què hem trepitjat camins, hem respirat floració, hem sentit l’aigua com a gran valor del nostre poble i hem après, un cop més, interessants conceptes que ens ajudaran a ampliar la nostra visió de conjunt en el desenvolupament del projecte. Us deixem les imatges en galeries desglossades. Amb tot, però, al final del post hi haurà un enllaç amb què podreu accedir a una galeria conjunta i un codi QR per si voleu escannejar des del mòbil aquesta mateixa pàgina en què hi seran aplegades totes les instantànies.

 

Pegatina 'Cámara Polaroid - Amarilla' de cherryblue | Cámara polaroid,  Dibujo de camara, Arte con cámara

 

 

Generador de Códigos QR Codes